SMB cloud backup opslag

 In Danteck IT diensten blog

Cloud SMB opslag

Cloud SMB/CIFS opslag over VPN

Heb je een back-up programma die alleen met lokaal SMB of CIFS netwerk opslag kan omgaan? Heb je de wens om het in de Cloud op te slaan maar toch gebruikt te maken van bekende protocollen als SMB en CIFS? Welkom bij Danteck!

Danteck biedt voordelige cloud opslag waarbij u gewoon gebruikt kunt maken van uw huidige infrastuur en uw back-up pakket. Je kunt gemakkelijk je back-ups over SMB of CIFS naar onze cloud overzetten. Zo hoef je zelf niet te investeren in een dure VPN of extra locatie.

Onze cloud opslag werkt met een VPN waarna uw persoonlijke cloud opslag over SMB of CIFS beschikbaar wordt. Afhankelijk van uw gekozen back-up schijf, wordt deze direct met de juiste hoeveelheid zichtbaar. De back-up schijf is te koppelen net zoals een lokaal gedeelde map in uw netwerk. Is dat niet goed nieuws?

Afhankelijk van je eigen router kun je er ook voor kiezen naar de cloud een IPsec VPN te leggen. Je kunt dan met het volledige netwerk bij de back-up schijf komen. Super handig als je van meerdere PC’s een cloud back-up wilt maken.

Twee soorten mogelijkheden:

  • Private storage
    U krijgt een eigen ruimte toegewezen met een gegarandeerde IOPS schijf. Deze schijf wordt opgeleverd met een gegarandeerde snelheid
  • Public storage
    U krijgt een eigen ruimte toegewezen op een cloud server die gedeeld is met meerdere gebruikers. Het kan per tijdstip verschillen hoe snel uw back-up schijf is.

Meer mogelijkheden:

  • FTP back-up opslag over TLS

Meer informatie over prijzen en mogelijkheden? Klik dan hier.

Recommended Posts