Ervaring: Cebit Beurs Hannover

 In Danteck IT diensten blog

Cebit beursErvaringen Cebit Beurs

Het is zover de Cebit beurs. Veel organisaties zaten op dit moment te wachten. Hannover staat in de week van de ICT en innovaties op het gebied van informatie technologie. Zowel potentiële klanten als IT bedrijven staan op de IT beurs. Veel bedrijven uit andere landen komen om die reden naar Cebit toe.

De Cebit week is van maandag 20-03 tot en met vrijdag 24-03.

Veel bedrijven uit op sales

Veel bedrijven die op de beurs staan betalen een hoop geld voor een stand. Het is dan ook niet gek dat de bedrijven die op de beurs staan voornamelijk potentiële klanten proberen te werven.

Op de beurs ben ik begonnen bij Hall 2 ‘Digital Business Solutions’. Vanuit Danteck werken we eigenlijk uitsluitend met HP Proliant Servers. Uiteraard was HP ook op de beurs te bekennen. Ze gaven als nieuws dat er weer nieuwe modellen aan komen. Wanneer ik uitgepraat was kwam gelijk de grote concurrent superMicro eraan. De pluspunten om te kiezen voor Supermicro energiezuiniger dan HP. Neen bedankt ik loop door.

Microsoft ook aanwezig

Ook Microsoft was aanwezig op de beurs. Ze hadden diverse stands in de verschillende hallen. Een van de grootste punten die ze aankondigden is Office 365. Het Office 365 platform moet de het software pakket Exchange 2016 gaan vervangen. Veel pakketten waarvan het nu mogelijk is om die aan te schaffen gaat Microsoft aanbieden in eigen Cloud tegen abonnementskosten. Het voordeel is dat zowel de Reseller als Microsoft een marge per maand pakt. Er komt ook een nieuw certificeringsmodel aan die de cloud diensten moet ondersteunen.

Veel auto’s aanwezig

Ook veel auto leveranciers waren aanwezig op de beurs. Veelal met dezelfde systemen. Auto’s die automatisch stoppen zodra er iets in de weg staat voor de auto. Alle auto’s die op de beurs aanwezig waren zijn elektrisch. Bij VW is het nu ook mogelijk om de mail te checken in de auto, agenda te beheren, eventjes te surfen etc. (zie de afbeelding)

 

VW auto - nieuw

Synology gaat virtualisatieplatform aanbieden

Op de beurs kondigde Synology aan dat ze vanaf heden virtualisatie techniek gaan aanbieden voor de enterprice NAS uitvoeringen. Het was al mogelijk om VMware SAN via de Synology NAS op te richten. Maar wat in DSM 6.1 beta komt is dat er virtuele machines gedraaid kunnen worden op de Synology NAS zelf.

Conclusie

Al met al een leuke beurs om naar toe te gaan. Wel even 400KM voor rijden maar dan heb je ook wat :)!

Onderstaand nog wat foto’s voor de sfeerimpressie.

Koffierobot Auto elektrisch

Recommended Posts