Deze 3 gratis Windows tools moet je hebben

 In Danteck IT diensten blog

Dit zijn de drie beste gratis Windows tools

We hebben het internet even afgestruind, maar hier is hij dan. Onze drie beste gratis Windows tools. Met deze tools maak jij het leven van je Windows computer een stuk beter. Onze top 3 bestaat uit drie onderdelen namelijk het opschonen, bijwerken en beveiliging van je computer. De software is gratis te downloaden met de linkjes hieronder.

#1 CCleaner

We gebruiken hem veel en het is misschien wel onze beste tool om gegevens bij klanten op te schonen. Misschien ken je hem al, maar met deze supertool kun je binnen één klik op de knop je volledige computer opschonen. Van je prullenbak tot browser geschiedenis. Je kunt uiteraard wel zelf opgeven wat wordt opgeschoond. Daarnaast bevat CCleaner een schoonmaak/reparatie programma voor je register van je computer. Via het menu gereedschap zijn nog een aantal handige tools te vinden zoals:

  • Programma deïnstalleren (dit gaat erg fijn omdat je meerdere programma’s tegelijk kan verwijderen)
  • Opstart programma’s beheren
  • Browser plug-ins beheren
  • Dubbele bestanden zoeken
  • Systeemherstelpunten beheren

Download via: https://www.ccleaner.com/ccleaner/download

CCleaner opschoonprogramma

#2 PatchMyPC

Met PatchMyPC kun je via één klik op de knop diverse programma’s updaten. Het besturingssysteem wordt wel geüpdatet maar dat geldt niet voor geïnstalleerde programma’s. Het update programma PatchMyPC controleert je systeem op geïnstalleerde software en werk deze automatisch bij. Het bedrijf achter de software heeft zelfs een zakelijke variant waarmee je meerdere computers eenvoudig kan updaten. Je kunt ook nieuwe software installeren via het programma.

Download via: https://patchmypc.net/download

Patch My PC

#3 Malwarebytes

Dit is onze absolute favoriet. Malwarebytes richt zich op het verwijderen van virus infecties op je computer. Hoewel Malwarebytes steeds meer handige tools heeft om bijvoorbeeld websites te blokkeren is het belangrijk om te weten is dat het geen antivirus is. Via de gratis versie van Malwarebytes kun je handmatig scannen. Met de betaalde versie kun je scans inplannen en krijg je een aantal slimme extra tools. Het beste resultaat van je scan krijg je wanneer je opstart in veilige modus en gaat voor een volledige scan.

Download via: https://nl.malwarebytes.com/mwb-download/thankyou

Malwarebytes

Recent Posts