Game PC bouwen achter de schermen

 In Danteck IT diensten blog

Onderdelen game-pcEen Game PC laten bouwen door Danteck. Deze week in de blog een kijkje achter de schermen! De Game PC die wij deze week in elkaar hebben gezet is voor Daan. Alle PC componenten zijn per stuk besteld en tot een geheel gebracht. De game-PC is een high-end gaming systeem voor de wat zwaardere spellen.

Op alle zelfbouw game PC’s zit bij Danteck standaard 2 jaar garantie.

Waarom bouwen wij PC’s zelf? Nou simpel, omdat de meeste winkels zoals Media Markt of Dixons geen high-end gaming systemen verkopen die relatief lang mee gaan. Daarnaast is het voordeliger om de PC zelf te bouwen.

Stap 1. Bestellen

De eerste stap begint bij het vergelijken en kijken of de onderdelen compatibel met elkaar zijn. Daarna bestellen wij de onderdelen per stuk. Wij hebben deze week de volgende componenten gebruikt om de game PC te bouwen:

Processor: Intel Core i5-6400 Boxed
Geheugen: Ballistix Sport 8GB DDR4 2400MHz
Moederbord: MSI B150M PRO-DH
Videokaart: GeForce GTX 960 4G
Behuizing: Zalman Z1
Voeding: Cooler Master GM G450M
HDD 1: Samsung 850 SSD EVO 250GB
HDD 2: WD Blue WD10EZEX 1TB
DvD: Samsung SH-224DB Zwart
OS: Windows 10 Home NL, 64 bits
Monitor: Samsung S24D390HL Blauw

Stap 2. Het bouwen

1. Moederbord plaatsen

Het bouwen van de PC doen we op een stapsgewijze manier. We beginnen bij het behuizing gevolgd door het moederbord. De kast is precies op de maat van het moederbord. De zogeheten holes sluiten precies aan op de kast waardoor het moederbord een stabiele ligging krijgt.

Het moederboord is de stam van de boom (systeem) en zorgt ervoor dat alle componenten met elkaar in verbinding staan, zodat de computer een geheel is.

Bij het plaatsen van het moederbord plaatsen wij ook de connectors van de behuizing, aan en uit knop, usb voorkant, en audio voorkant alvast op het moederbord.

lege-kast plaatsen-moederbord

2. Plaatsen voeding en ordenen kabels

Na het plaatsen van het moederbord in de behuizing is het tijd om de voeding te plaatsen. De voeding zorgt ervoor dat het systeem de benodigde stroom krijgt om te functioneren. Uiteraard is onze voeding berekend voor een game systeem. (450W voeding)

Plaatsen van de voeding

3. Plaatsen HDD en SSD

In de game PC zitten twee schijven een SSD en een HDD. De HDD is bedoeld voor opslag van data en de SSD zal worden gebruikt voor programma’s en games. Het plaatsen van de SSD schijf doen wij in de 2,5 inch bay en de HDD van 1TB plaatsen we in de 3,5 inch bay.

4. Plaatsen processor en videokaart en DVD speler

Voor deze Game-PC hebben wij gekozen voor een i5 processor. Bij elke Intel processor wordt standaard een koeler meegeleverd. De i5 processor valt in het slot midden op het moederbord en wordt gedekt door de koeler van Intel.

De videokaart die wij in dit systeem plaatsen is 2 sloten breed en plaatsen wij in het PCI-Express poort.

Bij deze stap plaatsen we ook het RAM geheugen in de slots en sluiten we de Samsung dvd speler aan op het moederbord.

Plaatsen videokaart en processor

5. Testen!

Nadat alle componenten zijn geplaatst is het tijd om te testen. De PC wordt aangesloten op netstroom en wij sluiten een monitor aan om te kijken of alles in orde is.

Daan, veel plezier met de Game PC!

Recommended Posts