5 redenen om Windows 10 te nemen

 In Danteck IT diensten blog

Windows 10

Windows 10 is de opvolger van de bekende Windows 8.1. Als je gebruik maakt van een versie van Windows 7 of Windows 8 mag je gratis upgraden naar Windows 10. In dit artikel een aantal redenen om te upgraden naar Windows 10.

1. Startmenu

In Windows 10 is het bekende start menu van Windows 7 weer teruggekeerd, wel met de look en feel van Windows 10. Voor wie gehecht is aan zijn vertrouwde Windows 7 startmenu, heeft deze weer tot zijn beschikking in Windows 10.

2. Updates

Eerst zullen de updates stoppen voor Windows Vista en daarna voor Windows 7. Het zal nog wel even duren voordat Windows 7 uitgefaseerd wordt door Microsoft. Maar door nu gratis te upgraden naar Windows 10, beschikt u weer over de laatste versie van Windows en zult u de komende tijd er niet tegenaan lopen dat u een nieuwe Windows moet kopen omdat de ondersteuning van uw huidige Windows is verlopen.

3. Gratis!

We zijn allemaal Nederlanders. De upgrade van een bestaande Windows 7 of Windows 8 machines is geheel gratis.

4. OneDrive

In Windows 8.1 zagen we al een kleine integratie met Windows en Office programma’s. In Windows 10 gaat de integratie met Windows nog groter worden.

5. Apps

In Windows 8.1 werd het al geïntroduceerd de Windows Apps. Bij Windows 10 wordt de integratie met Windows Apps nog groter. Zo hoeft de maker straks nog maar 1 versie van zijn App uit te brengen die op elk apparaat geopend kan worden. Voor u heeft dat als voordeel dat u slechts een keer de App hoeft te komen en niet voor elk apparaat.

Recommended Posts
Showing 2 comments
 • arno

  is het na een paar maanden wel verstandig om een upgrade te maken naar windows 10?
  ik hoor en lees alleen maar negatieve verhalen.

  • Danny Timmer

   Hoi Arno,

   Jazeker Windows 10 is al redelijk stabiel zeker na de grote update die Microsoft heeft gegeven. Controleer wel eerst even voor de upgrade of je drivers wel geschikt zijn voor Windows 10. Sommige laptops waaronder Sony Vaio hebben drivers die alleen geschikt zijn voor Windows 7. Na de upgrade kunnen BSOD (Blue screen of Death) komen als de drivers niet geschikt is.

   Ook is de upgrade nu nog gratis maar over een +/- 6 maandjes gaan zij er geld voor vragen.