Nieuwe laptop zonder reclame

 In Danteck IT diensten blog

Laptop zonder ReclameEen nieuwe laptop zonder reclame

Bij aanschaf van een nieuwe laptop zit altijd een hand vol met reclame op de laptop geïnstalleerd. Tegenwoordig is dit bij ieder laptop merk eigenlijk wel standaard. Een laptop zonder reclame is vele malen sneller en voorkomen een hoop ergernissen. Een nieuwe laptop zonder reclame, bestaat dat nog? Het antwoord op die vraag is ja!

Waarom reclame?

Laptop fabrikanten doen het tegenwoordig allemaal, voor geïnstalleerde (reclame) programmaatjes. De meeste programma’s die uit de fabriek zijn geïnstalleerd verlopen meestal al binnen een week, waarna het vriendelijke verzoek komt om het programma aan te schaffen. Vaak zit er tegenwoordig ook al een proef antivirus op systemen geïnstalleerd, welke na een bepaalde periode verloopt. U kent het wellicht wel u heeft nog x dagen om een versie aan te schaffen. Als u geen licentie aanschaft bent u niet meer beveiligd!

Waarom doen fabrikanten dit? Fabrikanten hebben met diverse externe software leveranciers afgesproken dat haar programma op nieuw gefabriceerde systemen wordt geplaatst. Fabrikanten krijgen als een eindgebruiker het product aangeschaft een bepaalde marge op het verkoop bedrag van de software. Na het leveren van de laptop maken fabrikanten dus nog meer winst als u een voor geïnstalleerd programma aanschaft!

De reclame boodschap die de programma’s aangeeft zijn vaak vrij dreigend. U kunt bijvoorbeeld meldingen krijgen als Koop nu anders bent u niet meer beveiligd. Dat soort meldingen proberen u enkel over de streep te halen om het programma aan te schaffen. Er zijn voldoende (gratis) alternatieven waarmee de beveiliging van de computer in orde is.

Snelheid van de Laptop

Bij aanschaf van een nieuwe laptop letten gebruikers er niet vaak op. Het systeem is al ontzettend snel omdat hij zo nieuw is! Vaak na een aantal jaar horen wij van gebruikers dat het systeem wel erg traag wordt. De voor geïnstalleerde programma’s remmen de snelheid van het systeem. De programma’s komen vaak mee met het opstarten waardoor de computer in de meeste gevallen een stuk trager opstart. Computer APK bedrijven slaan hier hun slag, deze voor geïnstalleerde programmetjes verwijderen zij vaak waardoor de computer ineens stukken sneller is. Vaak helpt het ook al voor het systeem als er een aantal opstart processen zijn uitgeschakeld.

Danteck en reclame op de laptop

Elk systeem dat wij leveren is met enkel met een kale versie van Windows. Wij houden zelf ook niet van reclame en daarom installeren wij altijd een kale versie van het besturingssysteem, waar dus geen reclame programma’s bij zitten. Een kale versie van het systeem werkt gewoon even goed! Sterker nog hij is vele male sneller doordat er geen overbodige programma’s op zitten!

Wilt u meer informatie over de levering van de laptop? Neem dan contact met ons op.

Recent Posts