CDA afluisteren internetgebruikers mogelijk maken

 In Danteck IT diensten blog

ICT Advies van DanteckCDA wil dat inlichtingendiensten de rechten krijgen om internetgebruikers in de gaten te houden, onder meer internetverkeer af te kunnen luisteren. Een wet ligt al klaar om de inlichtingendiensten meer rechten te geven maar de wet moet eerst nog aangenomen worden.

Sybrand Buma deed zijn uitspraken in een interview in het tv-programma WNL op Zondag (bron: Nu.nl). Door de gebeurtenissen in Parijs wilt CDA-fractievoorzitter Sybrand Buma de maatregelen aanscherpen door inlichtingendiensten meer rechten te geven, waaronder het afluisteren van internet gebruikers. Volgens CDA wordt de privacy van de burger hier niet door aangetast en vallen de maatregelen binnen de Nederlandse wet.

Internetgebruikers zijn tegen!

Op diverse social media sites en nieuws sites stroomde de sites vol met reacties van mensen die vinden dat het internet moet blijven zoals het nu is. Ook technisch gezien is het erg lastig om meer inzichten te gegeven in het gedrag van de internet gebruiker. Zo’n 90% van de internetters vindt dat haar privacy met het nieuwe wetsvoorstel gekwetst wordt.

De nieuwe wet moet door het parlement worden goedgekeurd. In andere landen zijn er ook ideeën om de bevoegdheden van inlichtingendiensten te vergroten. Onder andere in Frankrijk is een wet aangenomen die de inlichtingendiensten rechten geeft voor het aftappen van internet verkeer.

Bron: Tweakers.net

Recent Posts