PHP 5.6 tegen PHP 7.1 – snelheid tips

 In Danteck IT diensten blog

php5.6-tegen-versie7.1

Snelheid optimaliseren

Als systeembeheerder ben ik dagelijks bezig met het optimaliseren van de snelheid van het webhosting platvorm. Er komt veel bij kijken vaak is het op hardware gebied maar in dit blog bericht wil ik toch mijn enthousiasme delen over de nieuwe PHP 7.1 versie.

Eerst gaan we kijken met een simpel benchmark script wat het snelheid verschil tussen beiden versies is. In de nieuwe versie van PHP 7.1 zijn veel nieuwigheden toegevoegd waardoor je eigenlijk al snel de conclusie zou trekken dat de nieuwe versie trager is. Toch is dat niet het geval!

 

Benchmark PHP script

Bij het testen van onze snelheid maken we gebruik van een benchmark script. Je kunt het benchmark script hier downloaden. Dit script test je snelheid van de server op aan aantal factoren, namelijk een aantal rekensommen, if else constructies en een klein gedeelte loops.

In onderstaande resultaten kun je zien dat PHP 7.1 het een stuk beter doet dan PHP 5.6.

Benchmark resultaat PHP 5.6

Benchmark resultaat PHP 5.6

Benchmark resultaat PHP 7.1

Benchmark resultaat PHP 7.1

 

 

 

 

 

 

 

Zoals je hierboven kunt zien zijn er een aantal wijzigingen in PHP doorgevoerd die een enorme snelheidsboot geven.

Mijn website overzetten naar PHP 7.1?

Kan ik zomaar mijn website overzetten naar PHP 7.1? Dat is een vraag die ik een aantal keer te horen kreeg. Het antwoord op die vraag hangt sterk af van de programmering van de website. Heb je een hele belangrijke website die altijd up en running moet zijn, dan zou je eerst een kopie van je website in sandbox PHP 7.1 kunnen zetten.

Als je iets minder zorgen maakt om de beschikbaarheid van je website zou je de knop om kunnen zetten. Loop je tegen problemen aan kijk dan goed naar de error-log van PHP. Test je website goed na het overgaan.

Recommended Posts