Office 365 vs Hosted Exchange

 In Danteck IT diensten blog

Office 365 tegen Hosted Exchange 2016

Office 365 tegen hosted Exchange

Microsoft verovert met Office 365 steeds meer klanten. Met de scherpe tarieven weet Microsoft steeds meer organisaties over te halen om over te stappen naar de Cloud. Vorige kwartaal had Microsoft meer omzet uit diensten dan producten. De omzet van Microsoft blijft groeien. In dit blog aandacht voor het kiezen van Hosted Exchange of Office 365.

Wanneer je als organisatie een mailserver moet kiezen kom je al snel op verschillende aanbieders. Maar wat nu als je moet kiezen tussen Office 365 en Hosted Exchange. Microsoft Exchange Server is de naam van het product. Hosted wil alleen zeggen dat een bedrijf een server heeft waarop hij/zij dit aanbiedt.

Office 365 nadelen

Wanneer je een Office 365 abonnement hebt is dit een Microsoft Exchange Server ondergebracht en onderhouden door Microsoft zelf. Danteck biedt al jaren hosted Exchange aan waarmee bedrijven zelf geen Exchange mailserver hoeven te inrichten en te onderhouden.

Is met de komst van Office 365 hosted Exchange overbodig geworden? Het antwoord op die vraag is nee. Uiteraard kun je vanuit de technische hoek een beheerder inhuren voor Office 365 om de boel goed te zetten maar er zijn nog een aantal belangrijke punten. Een van de punten is dat je zelf kan bepalen wanneer een update wordt uitgevoerd. Office 365 update automatisch en het kan zijn dat je als organisatie niet op die update zit te wachten. Het komt vaak voor dat de indeling van bepaalde panelen wordt veranderd.

Nu nog even nietDe Office 365 helpdesk zit in India en spreekt gebrekkig Engels. Bij een probleem ben je er op aangewezen om je contactpersoon in India te raadplegen of je beheerder. Hosted Exchange is af te nemen bij een Nederlandse leverancier. Een ander aspect is dat bij Hosted Exchange vaak automatisch back-ups gemaakt worden. Je kunt bij ons zelf mail herstellen vanuit een back-up.

Het betalen bij Office 365 vereist een CreditCard. Je betalingen maak je over naar Ireland waar daar is het BTW tarief het laagst en daarmee kan Microsoft het meeste winst maken. In vergelijking tot hosted Exchange kun je gewoon achteraf of via iDeal betalen. Je krijgt gewoon een Nederlandse factuur met 21% BTW.

Office 365 voordelen

Natuurlijk zijn er ook voordelen ten opzichte van Hosted Exchange. Een van die voordelen is dat je een offline Office licentie bij je maandbedrag kan nemen. Daarmee beschik je over Word, Excel, PowerPoint en Outlook. Zo hoef je geen dure eenmalige licentie aan te schaffen. Nieuwere versies van Office zijn gratis te installeren.

Met vrijwel elk Office 365 pakket krijg je gratis tools zoals:

  • OneDrive for Business
  • SharePoint
  • gratis Office online
  • Skype for Business

Wanneer je beschikt over een server op locatie is het ook mogelijk om deze te synchroniseren met Office 365. Met de synchronisatie hebben medewerkers dezelfde inlog voor zowel kantoor als de mailomgeving.

Vergelijken in een tabel

We hebben de verschillen in de onderstaande tabel op een rijtje gezet. Zo krijg je een goed beeld van de grootste verschillen tussen hosted Exchange en Office 365.

Office 365 Hosted Exchange
Grootte mailbox opslag  50GB max tot 200GB
Ondersteuning  India telefonische ondersteuning  Nederlandse ondersteuning
 Betalingen  via CreditCard  iDeal, overboeking
 Updates  Automatisch  Wanneer je zelf wilt
 Locatie data  Microsoft (onbekend)  Nederland Haarlem Evoswitch
 Antivirus  Ja  Ja
 SpamFilter  Ja  Ja
 Automatische back-up  Nee  Ja
 Andere gratis tools  Ja (OneDrive, Sharepoint, etc)  Nee
 Office (Word, Excel, etc)  In maandbedrag mogelijk  Eenmalig aanschaffen

Hulp nodig bij de keuze?

Twijfel je nog over welk pakket het beste past bij jou? Op basis van een aantal vragen geven we vrijblijvend advies. Bel nu 075 202 6625

Recent Posts