WordPress en Joomla

 In Danteck IT diensten blog

Wordpress tegen JoomlaVoor ontwikkelaars bijna niet meer weg te denken een passend CMS systeem. Veel gebruikers zoeken de beste oplossing voor het bewerken van hun website of blog. Maar WordPress is niet de enige die dat aanbied. Naast WordPress zijn er ook een aantal andere populaire CMS systemen die tegenwoordig worden ingezet.

Voor wie een mooie site wilt bouwen en bestaande thema’s wilt gebruiken, moet op zoek gaan naar een CMS systeem waar de grootste community aan hangt. Wil je een eigen thema gaan maken dan maakt het natuurlijk niet veel uit op welk CMS systeem je dat bouwt, aangezien het uiterlijk van de website wordt gecreëerd door de HTML en CSS.

WordPress

WordPress is oorspronkelijk gestart als blogging (web)software. Naast het bieden van blog functionaliteiten kent WordPress hedendaags ook CMS functionaliteiten om pagina’s te bewerken. WordPress is zeer populair en is geschikt voor kleine websites tot zeer groot.

Pluspunten: – WordPress is wereldwijd het grootste CMS systeem
– Doordat er veel gebruikers zijn worden beveiligingslekken snel gevonden en gepatcht
–  Veel support, ook eigen wiki waar veel informatie te vinden is
– Tegenwoordig soort van eigen “App Store ingebouwd” waardoor je thema’s en plugin’s gemakkelijk in je WordPress kan installeren.

Nadelen: – Plugin’s worden niet geverifieerd door WordPress en kunnen fouten bevatten

Joomla

Daar waar WordPress bekend staat om haar eenvoud, kent Joomla een wat steilere leercurve. Er is echter veel materiaal beschikbaar, zowel in boekvorm als online. Je zult er wel de tijd voor moeten nemen om het systeem goed te keren kennen. Natuurlijk geldt dit voor WordPress ook, maar in wat mindere mate.

Pluspunten: – Uitgebreid CMS
– Veel plugin’s beschikbaar

Nadelen: – De site opnieuw bouwen omdat Joomla een volgende versie heeft uitgebracht
– Geen soort van App store ingebouwd waar je plugins uit kunt halen

Bij elk webhosting pakket kan Danteck voor u een voor geïnstalleerde CMS systeem installeren. Uiteraard zijn wij beschikbaar voor support.

 

Recent Posts