Ubiquiti tegen Engenius

 In Danteck IT diensten blog

Ubiquiti vs EngeniusWie wilt het niet? Beter wifi bereik en een snelheid die we over kabel ook halen. Internet over de UTP kabel is nog steeds de meest betrouwbaarste en snelheid garanderende manier om te internetten. Maar tegenwoordig wilt men ook online zijn met alle mogelijke apparaten. Een iPad met een UTP kabel erin is niet mogelijk en is ook niet wenselijk natuurlijk.

In dit artikel vergelijken wij de Engenius ECB-350 tegen de Ubiquiti UniFi AP Long Range voor een beter Wifi bereik.

Prijzen

De Engenius ECB-350 kost rond de € 120,- dat is met stroomadapter en 1 netwerk kabel.
De Ubiquiti UniFi AP Long Range kost rond de € 100,- en is net iets goedkoper dan de Engenius. Bij het pakket zit een PoE injector en de AP.

Bereik en snelheid

Wij gebruiken zelf al enige tijd de Engenius ECB-350 op kantoor. Wij hebben de AP tijdens de test ingesteld op 29dbm zendvermogen om al het vermogen uit de Access Point te kunnen halen. Bij de test hebben wij gebruik gemaakt van de Galaxy S5 die zowel 2.4Ghz als 5Ghz ondersteund. Beide Access points zijn in de meterkast geplaatst waar het modem van Ziggo zich ook bevindt. Beide Access points zijn aangesloten op een gigabit switch.

test 1. 5 meter afstand van het AccessPoint

Gemeten met Ziggo internet 130mbits.

Engenius ECB-350ecb350

 

 

ubn-s

 

Ubiquiti UniFi AP Long Range

 

 

 

test 2. bereik 40 meter afstand

Netwerk Beets komt van de Ubiquiti UniFi AP Long Range. Danteck-Wifi komt van de ECB-350. Aanzienlijk meer bereik dan de ECB-350

bereik

test 3. bereik 30 meter afstand

bereik2

Uit de testen kunnen wij halen dat de ECB-350 sneller is met goed bereik. Echter heeft de Ubiquiti UniFi AP Long Range (long range zegt het al) een stuk beter bereik. Helaas zijn deze testen uitgevoerd op een hoog zendvermogen, in Nederland is tot en met 20dbm zendvermogen toegestaan zonder vergunning. Resultaten kunnen verschillen.

Gebruikersgemak

Persoonlijk vindt ik de ECB-350 makkelijker te installeren dan de Ubiquite Unifi AP. Bij de installatie van de ECB-350 hangt u het access point in uw bestaande netwerk en met uw computer gaat u naar 192.168.1.1 waar u een web interface krijgt om het access point te configureren. Bij de Ubiquite installatie werkt dit anders en moet u eerst de software UniFi op uw computer installeren waarmee u het access point kunt configureren.

Een groot nadeel is de Ubiquite Unifi AP voorzien van een PoE die alleen met meegeleverde injector werkt. Als u een PoE switch heeft dan werkt dit niet.

Recommended Posts