Office 2007 verloopt April 2017 EOL

 In Danteck IT diensten blog

Office 2007 verlopen EOLOffice 2007 stopt met updates April 2007

In 2017 bestaat het Office 2007 pakket precies 10 jaar. Microsoft heeft aangekondigd dat de updates al eerder stoppen maar heeft uiteindelijk de support voor de updates uitgebreid met 5 maanden. Tot April 2007 worden beveiligingsupdates gemaakt voor Office 2007. Na April zal Microsoft stoppen met het updaten van het Office pakket dat nu al 10 jaar lang op de markt actief is.

Ook ondersteuning voor de Microsoft Exchange 2007 mailserver verloopt in April 2007, gelijktijdig met de Office suite. De main-stream updates die uitkwamen zijn al gestopt.

Updates gestopt loop ik risico?

Nadat een Office pakket is verlopen worden er geen updates meer gemaakt. Dat houdt in dat u geen beveiligingsupdates en functie updates vanuit Microsoft ontvangt. Het is belangrijk om uw Office suite up-to-date te houden. Daarnaast kan het zijn dat er een lek (zoals laatst Macro’s in Word) wordt misbruikt door cybercriminelen die normaal met een update van Microsoft voorkomen was. Het is zeker verstandig om te upgraden naar een nieuw Office pakket. Dat geeft u naast de beveiligingsupdates ook nieuwe functies van het Office pakket die u momenteel niet heeft.

Upgrademogelijkheden

Als u nog een Office 2007 pakket heeft dan kunt u kiezen voor een nieuw Office pakket. Het meest recente Office pakket is Office 2016 voor Windows en Mac. Het Office pakket aanschaffen kan op twee manieren:

  • Abonnementsvorm (Office 365)
  • Eenmalige aankoop

In de meeste gevallen is de eenmalige aankoop het goedkoopst, maar zet u wel voor een eenmalig bedrag. De abonnementsvorm van Microsoft biedt u om maandelijks of jaarlijks te betalen. Wilt u meer informatie over de aanschaf of tarieven van Microsoft neem dan contact op door hier te drukken.

Recommended Posts