Van HDD naar SSD racemonster

 In Danteck IT diensten blog

WD Groot 1 TB SSDEen upgrade waard

Als u een snelle processor in uw computer heeft zitten bijvoorbeeld i3, i5 of een i7 dan is de kans groot dat de processor niet op maximale snelheid kan werken. Dit komt doordat er vaak gegevens vanuit de harde schijf naar het register van het CPU moet worden geladen. Dat ophalen van de gegevens kost tijd terwijl de processor dus feitelijk zit te wachten. Met een SSD schijf kunt u dat versnellen. Let wel op dat het een samenhang is tussen de snelheid van de processor en de harde schijf. Staat de processor nu al regelmatig op 100% dan zal er weinig snelheid worden gewonnen met het inbouwen van een SSD. Gelukkig is het in de meeste gevallen zeker het upgraden waard.

HDD tegen SSD

Een “normale” harde schijf (HDD) tegen een SSD. De term die steeds vaker voorkomt. Een HDD haalt meestal snelheden rond tussen de 70 – 150 MB/s en een SSD kan wel snelheden halen van boven de 500MB/s een enorm verschil. Daarnaast is een SSD uitstekend geschikt voor in laptops. De normale HDD schijven hebben namelijk draaiende componenten die beschadigd kunnen raken bij het schudden of optillen van de laptop.

Merken

Er zijn verschillende fabrikanten van SSD schijven. De bekendste zijn Samsung, Crucial, Intel, Sandisk en Kingston. Per fabrikant is het verschillend welke snelheid de SSD aan kan.

Laten inbouwen

Danteck kunt voor u een SSD inbouwen. Al uw gegevens van de normale harde schijf zullen worden overgezet naar de SSD schijf toe. Afhankelijk van de grootte die u nodig heeft varieert de prijs voor het inbouwen. Wilt u meer weten? Klik dan hier.

Recommended Posts