DirectAdmin VPS onderhoud

 In Danteck IT diensten blog

DirectAdmin VPS onderhoudWaarom DirectAdmin VPS onderhoud?

Het is belangrijk je VPS regelmatig bij te werken met de laatste updates. Het bijwerken van een DirectAdmin VPS voorkomt dat je slachtoffer wordt van lekken in de software. Daarnaast is het sterk aan te raden om regelmatig bij te werken omdat hier vaak snelheidsoptimalisaties of nieuwe technieken in worden meegenomen. DirectAdmin VPS onderhoud is dus van belang om je webserver te optimaliseren en te beveiligen.

In dit blog bericht neem ik je mee door de onderdelen die je kan bijwerken zodat je VPS weer up-to-date is. Heb je zelf niet al te veel technische kennis, laat ons het onderhoud doen en bel nu 075 202 66 25. Onderstaande instructies heb ik geschreven voor zowel Debian / Red Hat servers.

1. Updaten machine

We beginnen bij het makkelijkste gedeelte. Namelijk het bijwerken van het besturingssysteem. In het update proces worden drivers, bibliotheken, boot-loaders en andere “third party” tools bijgewerkt. Het bijwerken van onderdelen als PHP, MySQL en Apache worden via de updater van DirectAdmin gedaan. Door het uitvoeren van onderstaand commando wordt je VPS bijgewerkt naar de laatste versie.

Debian / Ubuntu

apt-get update -y

apt-get upgrade -y

CentOS / Red-Hat

yum update -y

2. DirectAdmin VPS onderhoud uitvoeren

Na het updaten van het besturingssysteem kun je aan de slag met DirectAdmin. De custombuild draagt zorg over Apache, PHP, MySQL en Let’s Encrypt. De custombuild is eenvoudig te gebruiken en updaten is eenvoudig. In het configuratiebestand die ook in de map aanwezig is, kun je aangeven welke versies van de gewenste software je wilt hebben. Er is een groot snelheid verschil tussen PHP 5.6 en PHP 7.x dus het is zeker aan te raden dit eerst te configureren in je configuratie bestand. Custombuild zal alleen je geconfigureerde versies updaten en niet automatisch upgraden naar een hogere versie. (dus stel je draait PHP 5.3.x de nieuwste PHP versie is 7.2, dan update custombuild tot de laatste 5.3.x versie) Voer de onderstaande commando’s uit om te updaten:

cd /usr/local/directadmin/custombuild
./build update
./build update_versions

Met het commando ./build versions kun je ook nog zien welke onderdelen bijgewerkt gaan worden. Het updaten kan even duren, vooral bij een nieuwe versie van PHP. Een nieuwe versie van PHP moet namelijk eerst gecompileerd worden voordat dit werkt op je VPS.

Na het bijwerken is je VPS weer up-to-date. Controleer zelf wel even of je webserver en MySQL weer werken. Als je tegen problemen aan loopt kun je het commando ./build all gebruiken om alle onderdelen op je VPS opnieuw te compileren en te installeren. Bij deze actie gaat geen gebruikersdata verloren.

Meer informatie of ondersteuning nodig? Contact mij via hier.

Recent Posts