CloudFlare – 5 voordelen

 In Danteck IT diensten blog

5 Voordelen van CloudFlareCloudFlare voordelen

Het is ongeveer 5 jaar geleden dat ik voor het eerst CloudFlare gebruikte voor een blog. In de afgelopen vijf jaar heeft CloudFlare een hoop nieuwe technieken ontwikkeld. Ze hebben nu zelfs een eigen publieke DNS dienst. In dit blog bericht schijf ik over de vijf grootste voordelen van CloudFlare en waarom jij het zou moeten gebruiken voor je blog of website.

1. Gratis Content Delivery Network

Statische content van je website wordt automatisch verspreid over meerdere datacenters op verschillende locaties. Wanneer iemand in het buitenland jouw website opent zullen de statische delen van je website aangeleverd worden door de dichtstbijzijnde datacenter. Voor de bezoeker is de website sneller geladen. En voor jou als websitebeheerder bespaar je bandbreedte omdat de statische content wordt aangeleverd via het Conent Delivery Network van CloudFlare.

2. Weg met Spam en Bots

Via een uitgebreid algoritme bepaalt CloudFlare de reputatie van een bezoeker. Wanneer een bezoeker een slechte reputatie heeft, moet hij/zij eerst een Recaptcha oplossen voordat de toegang tot de website mogelijk is. Er zijn ontzettend veel geautomatiseerde bots op het internet die spam proberen te plaatsen. Door deze bescherming voorkom je dus ongewenst verkeer naar jouw website. Doordat de bezoekers al bij CloudFlare worden gestopt scheelt het jou weer dataverkeer naar je server.

3. SEO boost

Het gebruik van CloudFlare kan een enorme SEO boost geven. Door de instelling automatisch minimaliseren van statische content aan te zetten verdien je punten voor je SEO score. Via CloudFlare kun je ook eenvoudig SSL activeren wat weer SEO punten oplevert. Er zijn diverse andere technieken die worden geactiveerd zodat jouw website beter scoort op SEO.

4. DDOS bescherming

Kleinere websites hebben er vaak minder mee te maken, maar grotere websites krijgen wel eens een DDOS aanval te verduren. Wanneer je onvoldoende capaciteit hebt om een aanval op te vangen dan is overschakelen naar CloudFlare een goede oplossing. In de gratis variant is er maar beperkte bescherming tegen aanvallen.

5. Statistieken

CloudFlare geeft je een goed inzicht in de statistieken van je website maar ook voor je domein. Je krijgt een goed beeld bij wie er geblokkeerd wordt en wie er wel op je webpagina komt. Je kunt precies zien hoeveel dataverkeer en bezoeken je website heeft gehad. De statistieken werken misschien nog wel beter dan Google Analytics. Dit komt doordat Google Analytics alleen bezoekers telt die de code van Google Analytics uitvoeren.

Professioneel advies of hulp nodig? Contact ons op [email protected] of telefonisch via 075 202 6625

Recommended Posts