Verschil tussen IMAP en Exchange server

 In Danteck IT diensten blog

IMAP tegen Exchange serverHosted Exchange wat is dat?

Hosted Exchange is een complete zakelijke mail server die gemaakt is door Microsoft die ervoor zorgt dat je op een efficiënte en veilige manier overal en via vrijwel elk apparaat je e-mail en agenda ter beschikking hebt. Hosted Exchange is de naam die Microsoft de server heeft gegeven. Hosted Exchange is ontworpen voor zakelijke doeleinden de server software beschikt over vrijwel de meeste functionaliteiten.

IMAP wat is dat?

IMAP is een synchronisatie protocol die door veel open source mail servers wordt gebruikt om de mail tussen apparaat en de server te synchroniseren. Vrijwel elke budget mail hosting partij biedt tegenwoordig wel een gratis IMAP mail account aan bij het webhosting pakket.

Vergelijking hosted Exchange server tegen IMAP server

Er zijn veel verschillen tussen een IMAP server en een hosted Exchange server. Een bedrijf die veelal behoefte heeft aan een efficiënte werkwijze zal al snel gaan voor de Hosted Exchange oplossing. De Hosted Exchange oplossing is namelijk de meest volledige email server met veel functies die de bedrijfsprocessen ondersteunen. Om een klein overzicht te maken van de belangrijkste verschillen hieronder een vergelijkingstabel.

Vergelijkingstabel

Recommended Posts
Showing 2 comments
 • Hans Leeuw

  Hoi Danny,

  Uit je artikel begrijp ik dat je hosted Exchange alleen zakelijk kan gebruiken? Ik heb een privé email server (IMAP) draaien maar moet vaak lang wachten voordat ik de mail ontvang.

  • Danny Timmer

   Hoi Hans,

   Hosted Exchange kun je ook gewoon prima privé aankopen/gebruiken. Meestal wordt de Exchange Server zakelijk ingezet doordat dit de bedrijfsprocessen automatiseert. Een groot verschil inderdaad tussen een IMAP server en Exchange is dat de IMAP server geen push technologie heeft waardoor het mailprogramma om de zoveel tijd zelf moet controleren of er wijzigingen zijn op de server.